تار، از سازهای زهی مضرابی (زخمه ای) مقید است که در ساخت آن از چوب، پوست، استخوان، زه (روده تابیده چهارپایان) و فلز استفاده می شود و طول کلی آن حدود 95 سانتی متر است. اگر چه در گذشته های دور، نامی از آن برده نشده است ولی از حدود 200 سال پیش، تار، یکی از سازهای اصلی موسیقی ملی ایران بوده است. (منبع: سازشناسی ایرانی، مولفان: ارفع اطرایی، محمدرضا درویشی)
کاسه طنینی: کاسه طنینی از چوب یک تکه در دو حجم توخالی تقریبا گلابی شکل - یکی بزرگ تر و دیگری کوچک تر- تشکیل شده و یک طرف آن ها (دهانه) باز است. قسمت بزرگ تر را «کاسه» و قسمت کوچکتر را «نقاره» می گویند. بر روی دهانه های باز کاسه و نقاره پوست می کشند و خرک بر روی پوست کاسه قرار می گیرد. جنس چوب کاسه ها معمولا از چوب درخت توت تهیه می شود.